23 septembrie 2009

Adevarata Fata a Uniunii Europene (documentar subtitrat)


Sau The Real Face of European Union – e un documentar care pare sa-i surprinda pe multi cu informatii pe care cativa insideri si comentatori ai fenomenului Uniunii Europene ni le fac cunoscute. Producatorul independent Phillip Day trateaza subiectul istoriei si obiectivelor Uniunii Europene, ca si acela al implicatiilor ingrijoratoare ale acestui nou guvernamant pentru fiecare cetatean britanic si – prin extensie – pentru fiecare cetatean al unui stat membru al UE. Filmul pune intrebari provocatoare, pe care media centrala a refuzat sa le adreseze. Chiar daca perspectiva din care documentarul abordeaza tema Uniunii Europene e in primul rand cea a britanicului, se gasesc multe informatii de interes si pentru noi, cei care aspiram spre integrare UE care am primit cu atata entuziasm neinformat ideea aderarii. Avem ideea si conceptia sau iluzia ca UE reprezinta paradisul pamintesc.
Ce este UE? O tartina cu magiun si miere sau o bugata de cascaval prinsa in capcana. Deci UE-capcana noi-soarecii. Nu suntem noi soarecii care ni se arata cascavalul gustos si noi flaminzi de el... incit nu ne mai interesam ce se ascunde in spatele cascavalului... Vedem doar papusa teatrala ca niste oi in fata mass-media care ne croesc in imagini despre paradisul pamintesc.


Un comentariu:

  1. Pentru moldoveni UE e un totem al cultului cargo--adevărat.
    UE se va transforma, într-un final, într-o federație--la fel adevărat. Dar, gândiți-vă, cum plm va supraviețui Europa într-o lume a super-statelor gen SUA, China și (în perspectivă) India dacă va continua să rămână sub formă de 30+ țări micuțe?
    Și da, teoriile conspiraționiste deja au z****t populația la extrem.

    RăspundețiȘtergere