17 aprilie 2010

Intimpinarea bobocilor sau... sau mai bine citeste...



Deobicei un individ care aterizeaza accidental pe un nou blog, este tentat din curiozitatea lui sa perceapa doua elemente esentiale; primul este imaginea blogului, daca este destul de prezentabil, adica de nu contine culori somnoroase sau o formatare destul de greu de analizat etc. si evident al doilea lucru este continutul sau subiectul blogului. Adesea majoritatea blogherilor arunca subiectul blogului direct in titlu acestuia, deci subiectul pare a fi evident. Restul depinde de autor in ce masura este capabil sa atraga victime pe blogul sau. Bineinteles ca sunt victime, cum sa nu? De ce crezi ca ar ramine teferi? Defapt efectul este unul dublu, primul este ca-ti nenoroceste timpul, al doilea risca sa-ti mutileze constiinta, daca desigur este in stare sa o faca.
De ce ai sta pe un asemenea blog or altul? Dar mai este important cine este autorul acestora. Insa majoritatea autorilor fac parte din categoria acelor oameni care se cred ca au mereu ceva de zis si merita a fi ascultati. Or mai simplu, dupa steriotipul creat, ca blogherii sunt niste bieti comentatori care-si varsa opinia pe niste pagini de blog. Insa pentru cel ce o reda nu este doar o opinie, pentru el este o idee in care crede, unde aceasta idee este la brat cu subiectivitatea sa si care transforma in adevar fie un adevar util, fie unul confortabil pentru sine insusi, insa in nici-un caz una obiectiva, insa din momentul in care acest adevar subiectiv este expulzat in afara si imprastiat pe aceste pagini de blog sau prin alte mijloace fie directe fie indirecte, acestea devin doar niste simple opinii. Si atunci altceva este interesant... De ce s-ar merita sa ascultam niste opinii? Sunt doar opinii... De ce m-ar interesa ce cindeste motanul despre Dumnezeu? Sau ce gindeste indigenul din Mozambic despre portul meu national? De ce in genere m-ar interesa ce gindeste toata lumea despre un careva subiect sau eveniment? Ar fi mai placut sa ascult invataturi si argumente unor initiati in anumite discipline sau pe anumite careva dimensiuni de specializare. De mi se va defecta ceasul nu voi alerga la un medic sau la un jurist pentru a cere opinii despre cauza defectarii ceasului meu, dar voi alerga la cel ce este initiat in mecanizmul ceasurilor, deci la un ceasornicar. Pentru ce este nevoi sa ascult opinia tuturor despre ceasul meu defect? Daca cu nimic ele nu ma pot ajuta, acele opinii care vor suna la fel de absurde, precum gindeste copilul despre fizica cuantica. Nu poate fi o mai mare banalitate si absurditate al unei lozinci al democratiei, libertatea opiniei. Iar recent un asa numit post de televiziune Publika TV impresioneaza multimea prin sloganul "Spune ce gindesti". N-am nimic de comentat decit doar sa zic ca pe cit este de demagocic pe atit si de patologic.
In fond ceea ce ciocanesc in aceste nevinovate taste, sunt la fel niste opinii, de ce ar merita sa le citesti? Vor adauga ceva nou in creierul tau? Sau doar te anima curiozitatea? Sau ai gistigat la loterie un bonus de timp suplimentar la timpul vietii pe care il ai si ai hotarit sa-li consumi tocmai aici? Te-as admira daca ai parasi acest blog si sa te ocupi cu ceva mai serios, sa consulti o literatura de specialitate, daca totusi te consideri de esti destept, dar nu al unor opinii de bulevard, pentru ca blogherii nu se deosebesc prin nimic de niste babute, ce birfesc in fiecarea seara la gard despre Catinca lui mos Vasile.
Nu voi face nici-o descriere despre continutul acestui blog, caci mi se pare a fi foarte ridicol. De ce nu te-as lasa pe tine sa-l cauti?
Sper ca n-ai inteles nimic din ceea ce am scris, dar nu doresc sa continui caci stiu ca te voi plictisi. Dar uite iti recomand un documentar aici , pentru un relax si te mai astept :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu