9 august 2011

Justificarea mortii in razboi


Atentie! Acest articul poate fi citit numai cu permisiunea sau impreuna cu un initiat in filosofie! Poate contine idei ce ataca morala generala umana! Articolul este adresat gugetelor libere si autonome!

A avea o constiinta colectiva globala si pantemporala (adica axa timpului in intregime, in special a viitorului), inseamna a se refuza ajutorul ce se acorda in cazul mortii si aceasta intr-u salvarea speciei umane, a omenirii. Nu stiu cit de umanista in fond este morala pacii, adica lupta pentru pace, lupta morala pentru evitarea razboaielor. Daca nu cumva aceasta idee morala umanitarista a pacii, este defapt si ea la fel de diabolica ca si razboiul insasi. Doar ca aceasta manifestare diabolica nu se manifesta in momentul imediat, dar ea isi are consecintele sale la sfirsitul umanitatii.
Fiinta umana ca specie asezata in natura, are parte de un handicap enorm, acea de imposibilitate de a-si mentine numarul populatiei sale constant in echilibru ca si oricare alta specie biologica. Dar ea poseda insusrile sau caracteristicile speciilor parazitare, de a-si creste numarul populatie in progresie aritmetica. Acest fapt pune in pericol nu doar existenta speciei umana, dar si al planetei insasi.
Atunci cind aproapele tau este in pericol de moarte, este o tendinta naturala si fireasca de a o salva, aceasta manifestare o intilnim si in cazul animalelor. Insa este contra firii naturii de a salva mase de oameni din calea unui razboi. Sau razboiul este un fenomen natural, justificabil, impus de natura. Fiecare animal este expus in permanenta in pericol de viata, fie lipsa hranei sau a altor conditii, fie devenind prada pentru alte fiinte. Astfel numarul acestora este unul constant echilibrat in natura. Insa fiinta umana prin constructia civilizatiei sale tehnocratice, este practic ferita de aceste ostilitati naturale, (cu exceptia unor calamitati naturale si ele abslolut necesare, pentru reducerea numarului de populatie), astfel ca a hotarit ca fiecare individ uman sa devina ‘‘vesnic’’ pina la moartea sa naturala si prin aceasta se instituie morala pacifista intra societati sau natiuni.
Pe linga acest fapt, omului ii lipseste consteintizarea la nivel global a cresterii populatiei planetei, insa aceasta planeta poate ‘‘caza’’ si asigura cu resurse naturale doar un anumit numar limit de indivizi umani. Se constata faptul ca aceasta planeta nu poate sustine decit 10 mlrd. de oameni, (azi suntem 7 mlrd.) in cazul in care aceasta cifra este atinsa, urmeaza un colaps al umanitatii, o prabusire ‘‘gravitationala’’ a tuturor civilizatiilor, prin lipsa de resurse de naturale si asigurarea necesitatilor umane si a hranei. Crizele economice ce vor fi provocate de acest numar, v-a determina natiunile la razboaie nucleare, pentru acaparare noilor zone posibile cu resurse naturale, in fine hrana. Iar prin aceasta creste si riscul de disparitie a speceiei umane.
Aicea se impune o logica evidenta in depistarea cauzelor acestui colaps al omenirii, parazitarea naturii si evitarea razboaielor. Razboiul intrauman, reprezinta unica solutie de pastrare a unui echilibru numeric pe terra si pentru asigurarea populatiei cu hrana, sau daca pina in cele din urma nu se doresc aceste razboaie, atunci ar trebui scaderea ritmului natalitatii, ceea ce aceasta este imposibil. Prin urmare, razboiul este calea fireasca si naturala de a exista. Daca n-ar fi existat toate razboaiele in istoria umanitatii, atunzi azi nu stim daca am mai fi existat ca specie. Un autor mentiona « razboiul este igieana lumii », intrucit deparaziteaza natura de un anumit numar de indivizi.
Omul este o fiinta prin excelenta parazitara, intrucit el nu produce absolut nimic pentru circuitul naturii, dar consuma din acest circuit, iar finalitatea acestuia este cunoscuta ca si soarta fiecarei organism ce este parazitat – moartea. Si atunci cind se incearca sa se amine un razboi, ar trebui sa se calculeze ca aceasta v-a apropia pe axa timpului momentul calamitatii si colapsului civilizatiei umane, iar cea mai mare durere, este aceasta finalitate. Deci prin evitarea unui razboi, noi nu salvam omenirea si nu se instaureaza pacea, decit doar se amina. Dar acest gest, nu poate fi catalogat prin nimic ca fiind unul moral.
Intr-o anumita masura teoria miliardului de aur (1 mlrd de oameni se solicita a ramina pe planeta pentru asigurarea unei vieti decente), este justificata logic, iar un asemenea razboi pentru reducerea populatiei la acest numar este inevitabil. Insa inevitabil v-a fi si colapsul umantitatii, daca numarul acestuia nu v-a fi limitat. Exista alte posibilitati de actionare pentru evitarea acestor doua posibile tragedii la scara planetara? Putin probabil...
In fond aici intervine defapt nu problema mondiala umana a razboilui, dar al atitudinii proaste a omului fata de moarte, fiind considerat ca cel mai mare rau posibil... Aici isi aminteste cineva de Socrate?

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Corect din punct de vedere logic si fara sentimente.
      Este o teoria a robotului mai exect
      Cu toata cunoasterea si cu toate descoperirile sa inteleg ca nu ne ridicam mai sus de rangul animalelor
      Atunci la ce ne foloseste inteligenta?
      Cred ca totusi ceva inca nu am descoperit

      Ștergere
  2. M-ai naucit... In concluzie, hai sa ne omoram intre noi... sa aplicam legea junglei...

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare,

    Reprezint echipa sitului www.rosurf.net si am venit cu o propunere.
    Doriti ca site-ul dumneavoastra sa fie mai vizitat, sa apara in motoarele de cautare mai rapid?
    Noi te putem ajuta GRATIS! Nu se percepe nici o taxa! La activarea contului primesti 5000 credite pentru situl tau,
    iar in fiecare zi se ofera bonusuri aleatorii.
    Daca doresti sa iti promovezi situl GRATIS, viziteaza www.rosurf.net .
    ATENTIE: ACEST MESAJ NU ESTE SPAM!!! DORIM CA TOTI UTILIZATORII SA BENEFICIEZE DE PROMOVARE GRATUITA!

    Cu respect,
    RoSurf Network

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfirsitul e amuzant luind in consideratie virsta la care a murit Socrate. Sper sa-mi ierti indrazneala dar cred ca va fi interesant sa citesti un punct de vedere diametral opus, recomand sa rasfoiesti "Sfirsitul umanitatii" de Christian Godin.

    RăspundețiȘtergere
  5. asta este adevarul crud.. am niste cucuta in curte.. poate ma scapa si pe mine cineva de ea

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ramane cu mincarea sintetica , cancerul si intensificarea aparitiei bolilor genetice?...Razboaiele nucleare sunt un absurd, si cred ca si un necunoscator in mecanismul de actiune al armelor de natura data,isi da bine seama ca e vorba de suicid in masa.Autoconservarea sau concepte filosofice ? Raspunsul il dau biografiile renumitilor "initiati": Socrate,Confucius etc.Si da , am impresia ca textul pe care l-ai scris,l-ai scris in timp ce iti "matolizai" constientul in cercul prietenilor la o terasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere