25 noiembrie 2010

Ipocrizie electorala si naivitate civica


N-ar trebui sa mentionez pe acest blog astfel de chestiuni mediocre, care n-are nici-o tangenta cu cautarea becului, cu toate ca dintr-un orice fapt banal se poate face filosofie, dar acum nu acesta imi este scopul. Ideea este ca psihicul meu nu mai poate rezista pina in ziua alegerilor, din cauza ideilor timpite (cu privire la "datorie civica de catatean la prezentarea la vot”) care-mi tulbura si-mi agita neuronii, provocind agitatii si convulsii nervoase. Si ca aceste agitatii psihice sa nu le descarc prin careva manifestari fizice, voi recurge la o metoda mai simpla pentru apararea eului sau a psihicului, anume cea de descarcarea tensiunilor in forma scrisa. Deaceea sa nu va fie spre mirare daca voi dispune de un comportament abuziv sau agresiv, dar acest comportament este justificat prin reactia la aceeasi agresivitate electorala indreptata spre cetatean.

Da ce naiba cu toata dandanaua aceasta, auzi din zorii zilei pina in amurgul tirziu, tot felul de sintagme aiurite sau daca vreti timpite, cu chemarea la vot. Iar apogeul al acestui fenomen culmineaza cu mesajul “daca nu mergi la vot, vei primi un pumn in bot” de la Publika TV. Firar sa fie de aceasta ipocrizie! Barbarism nu alta!

Uite bre… O zic din start, nu merg la vot, e clar? Poate imi pui teava la timpla? Idiot! Nu merg la vot! Nu doresc sa ma prostesc in fata unor criminali, sau sa-mi murdaresc constiinta cu aceste nulitati politice! Sa o faca cei mindri de sine, care se cred destul de initiati in politica si a caror caracter al acestei prostii nu-i intereseaza, principalul e sa execute pur dogmatic asa cum se obisnuieste sa o faca toti.

Ce scamatorie, cita clounada si bufonada pe scena oribila a acestei politici, toti fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, bîlbîiţi cu gura strîmbă sunt stăpînii astei naţii! Astfel obisnuia sa-i numeasca Eminescu.

M-e mila de acest popor naiv, prea naiv in gesturile acestor clounade. Am crampe la stomac cind deschide vocea unul dintre ei. Voi chiar nu intelegeti ca sunteti toate niste oi proaste in fata acestor demagogi? Inaintea lor pareti niste nulitati sau niste omizi ce mor de foame, un singur lucru valorati in fata lor, o stampila cu inscripta “votat”, si tot zimbetul sarcastic si tot umanismul lor o fac pentru a va cersi aceasta stampila. Lor insusi le este voma cind va toarna in adunari electorale tone de mizerie politica, iar poporul inghite toata aceasta scirboseala, fara nici-o gindire critica, fara nici-o filtrare! Tot poporu deja e intoxicat!

“Tu decizi viitorul tarii”!!! Ce-ai zis? Serios? Plesnesc de ris nu alta!!! Un truc foarte sic si foarte la moda!!!

Tu decizi doar specia de paraziti, dar in fond toti sunt din regnul parazitar, iar legea parazitilor este alta decit legea poporului, liberali, democrati, comunisti, socialisti etc. toate sunt niste mutanti al regnului parazitar.

Sa votez eu demagogii, criminali, parazitii, bufonadele si clounadele acestea? A-i vota inseamna a-i sustine, inseamna a fi una cu ei, din momentul in care ii votezi, prin asta devii tu insuti un “criminal legal”, apoi iti asu-mi responsabilitatea pentru suferinta vecinului tau, care a fost in mod abuziv parazitat, de catre fiinta pe care ai ales-o.
Sa ma amestec intr-o troaca cu aceste nulitati politice?
Dar care bre votare? Ce-i cu acest drept prostesc? Cetateanul trebuie sa stea cuminte la locul sau si sa-si caute de viata si de lucrul sau, dar nu de politica, mi se face rau si transpir cind aud ca acest popor incepind din gradinita si pina-n gura mortii face politica, incepind cu nea Gheorghe plugaru si terminind cu Dl. Popescu academicianu, toti fac politica. Bree… M-e mila de aceste constiinte cind isi farima capul si gituri in detrimentul unei ideologii politice sau unui partid politic sau a unui lider politic. Sistemul asta e putred bre! E putred si degaja numai miros urit, ceea ce face poporul este numai sa adulmece acest miros si imbatinduse de el se apuc sa faca politica.

Mi tot se zice continuu: “mergi la vot si exercitati dreptul tau”, care dreptul meu bre? Esti bolnav? Sau ti-ai pierdut logica? Care drept bre? E cumva un drept natural? Eu am cerut acest drept? Eu nu l-am insiprat, pe Locke sau pe Hobbes, pe Voltaire sau pe Rousseau, eu n-am participat la revolutiile din 1789 sau cele din 1840 si niciodata nu mi-am cerut acest drept pentru ca stiu, ca toata aceasta prostie si aceasta insarcinare nu tine de mine si n-are a face cu poporul. Atunci insasi democratia imi violeaza dreptul meu natural de a fi liber si de a nu ma angaja in politica. Oare am dreptul natural sa nu ma bag in politica? Atunci ce naiba imi urli in fiecare zi sa merg la vot?
Alta fraza mai timpita: "nu lasa sa decida altul in locul tau" o prejudecata mai aiurita nici ca se poate.De parca aceasta ar fi o lege generala si universala, ca cetateanu trebuie sa decida guvernu statului, fiti bre mai calmi nu va agitati atit de mult in aceste iluzii, cu monarhie sau democratie mereu s-a gasit cineva sa conduca fara apelul vostru pe la spate. Vai de stramosii nostri tarani, atunci cind habar nu aveau cu alegerea domnul tarii, sarmanii cum au putut sa-si bata joc de ei? Sa decida altcine in locul lor?
Cica e democratie nu? Atunci sunt liber sa gindesc orce? Da, foarte exact! Atunci pot sa prefer o monarhie, poate… Aceasta neparticipare la vot, ar fi in acelasi timp poate un protest importiva votului universal!

In aceasta societate ceva mai prostesc si banal nu poate exista in afara de un vot universal si angajarea cetatenilor in politica…

Lasati bre politica si votarea asta si mergeti de va relaxati, cintati, desenati, cititi, plimbati-va, fiti liberi si fericiti… Nu fiti niste oi slujnice la niste paraziti… Sa scadem un pic din naivitate oarba…

Huuu… Mi-am mai descarcat putin tensiunile…



13 comentarii:

  1. Mi-a plăcut articolul. O singură obiecţie - scrie cu diacritice...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca votarea e o datorie sfinta de cetatean totusi, chiar daca esti dezamagit. Uneori apare si o lumina noua, pentru mine, asa a fost Gabriel Stati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Auziţi , votarea datorie sfântă, mulţi nebuni mai sunt pe faţa pământului ... nici comunismul nu le+a spalat creerul asa tare ca democratia la unii

    RăspundețiȘtergere
  4. aka asta mentalitate de shiolan postmodern!... eu credeam ca asemenea mamuti nu mai exista...el mai cauta becul... lui ii trebu un rug sh un os de capra sa aiba ce roade...

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor Ch(ironda), te-aş trimite undeva cu tot cu partidul vostru liberast, care nu e mai puţin curvă decît alt partid existent în RM, dar nu meriţi asta.
    Vai de voi, meduze ce sunteţi, pic de coloană vertebrală n-aveţi, ruşinea Neamului nostru!
    Ştefane, felicitări pt articol!

    RăspundețiȘtergere
  6. stefane, tu stii k eu te respect s.a.m.d, dar...articolul e scris destul de ok,poate kiar cu o mica putere de convingere pt cei slabi de fire si lipsiti de propria vointa :), dar...eu nu's de acord cu ideile tale...k toti sunt niste paraziti si k e clounada politica sunt de acord...doar pina aici.in rest...nu prea. bine, daca nu ne inaintam si noi opinia si preferinta, daca nu participam si noi cit de putin la luarea unei decizii astfel de importante k viitorul tarii, atunci cine suntem noi???CINE?oare nu semanam, in acest caz, cu niste oi conduse de cioban??? EU am dreptul sa-mi aleg LIDERUL!!!k sa nu ajung mai tirziu sa recunosc k traiesc intr-o tara mioritica, cu o mintalitate nationala nu mai deosebita si cu un cioban taran in frunte...noi alegem ce sa fim:oi sau oameni!

    RăspundețiȘtergere
  7. In fine ai fost convinsa, daca tot ai vorbit de aceasta, ei da restu dam nu conteaza :D

    RăspundețiȘtergere
  8. sigur...ce n-as spune eu...prieteni oricum raminem ;) :D
    P.S.: Da la votare stefan sa te duci...personal am sa-ti verific buletinul!:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Aha ia seama, poti verifica de pe acum buletinu ca va fi asa curatel si dupa :D Mai bine las ca organizez eu cumva ceva ca sa fie si al tau curatel... pentru ce tie iti trebuie sa-l murdaresti?

    RăspundețiȘtergere
  10. nu mi l-as murdari nici eu...dar sunt convinsa k orice vot conteaza.si sunt gata sa mi-l murdaresc numai sa stiu k nu se va intimpla marele nenoroc sa vina in frunte ciobenii

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie sa votezi neaparat !!! Voteaza Gabriel Stati!!

    RăspundețiȘtergere
  12. 1. Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii,

    2. pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
    1Timotei cap. 2
    Romani 13
    1. Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu.

    2. De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc isi vor lua osanda.

    3. Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei, dar, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea.

    4. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau.

    5. De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului.

    6. Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta.

    7. Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.

    8. Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.

    9. De fapt: "Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nicio marturisire mincinoasa, sa nu poftesti" si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."

    10. Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea deci este implinirea Legii.

    RăspundețiȘtergere